Derfor bør vi passe bedre på miljøet

Det er ikke alle, der er helt inde i den blussende debat om klimaet, og forstår, hvorfor vi skal leve mere miljøvenligt. Derfor kan det for nogle personer også være svært at forstå, hvorfor det er vigtigt, og hvorfor vi bør ændre vores adfærd i hverdagen.

Det helt simple svar er selvfølgelig, at vi skal passe bedre på vores klode, så senere generationer også har et sted at bo. Men der er flere komplekse ting bag, og det kan være svært at finde ud af, hvilke konsekvenser vores livsstil kan få.

Hvis du gerne vil have et bedre overblik over, hvorfor vi skal blive bedre til at passe på miljøet, skal du læse med her.

Global opvarmning skaber alvorlige konsekvenser

De seneste mange år er vores forbrug blevet større og større, hvilket skyldes samfundets udvikling og de nye teknologier. Alt bliver produceret i et større antal, hvilket skaber et større forbrug hos os mennesker. Det er altså især dette forbrug, som er skyld i den globale opvarmning.

Global opvarmning resulterer i, at temperaturen verden over stiger og stiger, og det kan altså have store konsekvenser for jorden i fremtiden. Måske undrer du dig over dette, fordi vi stadig kan have en hård og kold vinter i Danmark, men på verdensplan stiger temperaturen generelt. Denne stigning i temperaturen verden over resulterer eksempelvis i, at indlandsisen smelter, og at mængden af vand i havene stiger mere og mere.

Derfor vil flere landområder blive oversvømmet i fremtiden, hvilket truer befolkningen. Derfor er der god grund til at lave lidt om på sit forbrug, så man kan forhindre at dette scenarie bliver en realitet i fremtiden.

Det kan du gøre

Du kan gøre mange ting for at komme ind i kampen mod klimaforandringerne og dermed den globale opvarmning. Det gælder i bund og grund om at lave få justeringer i hverdagen og gøre dem til en vane. Du kan eksempelvis vælge at tage cyklen på arbejde i stedet for bilen.

Biler udleder meget CO2, som også er skyld i global opvarmning, så hvis vi alle hopper på cyklen, vil det gøre en stor forskel. Derudover kan man prøve at inkorporere en kødfri dag om ugen, da produktionen af kød også udleder meget CO2.

Hvis du er så heldig at være en del af en virksomhed, som har lavet nogle klimavenlige tiltag, så kan I oprette en profil på Klimaprofilen og lade jeres interessenter vide, hvad I gør for at passe på kloden.