Er det tid til at skrotte bilen for en nyere model?

Det er altid svært at skulle træffe beslutningen om, at skille sig af med sin bil. Hvornår er nok nok, og hvor længe føler du, det er sikkert at køre rundt i en gammel og udtjent bil. I dag kan man få en nyere bil til en rimelig pris, idet de nyere modeller oftest kører + 20 km/l.

Desuden kan ens omkostninger til værksted og reparation hurtigt tjene sig selv hjem igen, ved at investere i ny/nyere bil.

Få et tilskud til bilkøb

Hvis den gamle bil er ved at være helt færdig så send den til autoophug, hvor du kan få op til 2.200 dkr. for din bil. Ved at få skrottet bilen ved en ISO certificeret og godkendt autoophugger, hjælper du miljøet og får skilt dig af med din udtjente bil på en ordentlig måde.

Ikke nok med at du gør noget godt for miljøet ved at få skrottet din bil ved en. Herved sikrer du ikke kun, at bilen bliver skrottet under hensyn til miljøet og påvirkningen heraf. Desuden vil bilen alt efter slitage og generel tilstand kunne bruges til reservedele.

Ordningen med skrotningspræmie er lavet som incitament for at få fjernet flest mulige gamle og udtjente biler.

Er din bil penge værd?

Hvis din bil stadig har en værdi enten grundet nysyn eller bilens generelle tilstand, kan det være mere fordelagtigt for dig, at lade bilen gå med i en byttehandel ved en autoriseret bilforhandler.

Ved du ikke hvad og hvor meget din bil er værd, kan du altid tjekke lignende modeller/årgang og kilometer på handelssider. Dette vil kunne give dig et pejlemærke i forhold til prisniveau. Dog skal det bemærkes, at ved handel igennem autoriseret forhandler, vil denne pris måske ikke være gældende.

Forhandleren oftest byde i et niveau hvor, at han selv vil kunne sælge bilen og have en fortjeneste. Det kan være penge værd også, at holde godt øje med tilbud fra bilfabrikanterne. Nogle vil også tilbyde at lade den gamle bil indgå i handlen med en ny bil. Hvor de tilbyder en favorabel pris på den brugte bil.

Hvorfor autoophug

Miljøministeriet og brancheorganisationen har lavet denne skrotpræmie for, at gamle og udtjente biler ikke bliver efterladt i naturen. Det kan i dag lyde helt absurd, at bare dumpe bilen i en skov. Derfor tilbydes denne præmie og service til bilejere for, at sikre at bilerne bliver skrottet miljøforsvarligt.

Her vil den autoriserede ophugger sikre, at få bilens væsker og andre miljøskadeligt tilbehør sendes til oparbejdning og så vidt muligt genanvendelse. Som ekstra service vil autoophuggeren også tage sig af afmelding og alt det andet kedelige papirarbejde.

Det eneste du skal sørge for er, at finde en ISO certificeret autoophugger.