Lille guide til bedre vinduespudsning i Langebæk

Hvis du er en af de mange, som gerne vil blive dygtigere og hurtigere til at pudse vinduer, så har du muligheden for at blive det, hvis du følger denne lille guide til vinduespudsning i Langebæk. Vi nævner Langebæk fordi de har særlige vejrforhold som gør deres job lidt ekstra besværligt.

At pudse vinduer er et håndværk, og talentet øges naturligvis med erfaringen. Det vil sige, at du ikke kan forvente at blive danmarksmester i vinduespudsning efter at have pudset et vindue efter denne opskrift. Men efter nogle gange vil du nok kunne opleve en klar forbedring af din teknik og det resultat, der kommer ud af dine anstrengelser. Øvelse gør mester.

Sådan griber du opgaven an i Langebæk

Det er dog ikke sværere at pudse vinduer, end at de fleste kan lære det. Og alle kan blive bedre til det igennem øvelsen. Føler du ikke at du kan lære at pudse dine vinduer ordentligt, så kan du altid kontakte fagmænd, som kan gøre det for dig. Det behøver ikke at være dyrt, hvis du finder de rette vinduespudsere til det.

Kort fortalt, så kan du trin for trin gøre dette:

 • Vinduet vaskes grundigt af
 • Ruden pudses
 • Ruden skrabes ren for vand
 • Overskydende vand tørres af

Det er blot disse fire trin, der skal føre dig til de perfekt pudsede vinduer.

Du skal bruge følgende remedier til vinduespudsning

Det er ikke det store udstyrsstykke at pudse vinduer. Du skal faktisk bare bruge nogle enkelte remedier til det.

Det ting, du skal bruge, er følgende:

 • En spand
 • En vinduesskraber
 • Salmiakspiritus
 • Opvaskemiddel
 • Eddike
 • Klude
 • Viskestykker
 • Svamp
 • En stige eller en trappestige

Det er det hele, du har brug for, når du skal pudse vinduer. Find det hele frem, inden du går i gang, så du ikke pludselig står og mangler noget.

Når vinduet skal vaskes grundigt af i Langebæk

Det første trin i processen er, at vinduet skal vaskes grundigt af. Det gør du med en blanding, der effektivt kan vaske både fedt og snavs væk. Blandingen laver du af fem liter rent koldt eller lunkent vand, en halv hættefuld salmiakspiritus og en skefuld opvaskemiddel.

Med denne blanding skrubber du vinduesrammen, vindueskarmen og glasruden grundigt rene. Bliver vandet for snavset undervejs, så skal du skifte det ud med noget rent. Skift også til nogle rene klude.

Når vinduet er vasket helt rent, så skal det tørres af, og det er nu klar til at blive pudset.

Husk at der for vinduespudsning i Langebæk, selvom du muligvis også kan bruge denne vinduespudsning guide til andre byer, så er det hovedsageligt vinduespudsning i Langebæk vi fokusere på her.

Så skal vinduet pudses

Nar vinduet er helt befriet for snavs, kan det blive pudset. Det gør du med en ny blanding af fem liter vand og en deciliter husholdningseddike og en smule opvaskemiddel.

Eddiken sørger for at minimere striber på ruden, der er forårsaget af kalk i vandet.

Vask nu ruden med blandingen. Derefter skal vandet trækkes af ruden igen. Det bruger du skraberen til. Du begynder oppe i det øverste venstre hjørne, hvis du er højrehåndet og i det modsatte, hvis du er venstrehåndet. Nu fører du skraberen ned mod et modsatte nederste hjørne i en lang blød bevægelse fra side til side.

Undervejs tørrer du det overskydende vand af i et viskestykke. Sæt skraberen lidt længere tilbage, end du er nået til, når du fortsætter med skraberen. Det gør du for at mindske risikoen for striber.

Til sidst tørrer du overskydende vand af vinduet med et viskestykke – og så er vinduet pudset færdig.

Du bør pudse vinduer cirka en gang om måneden, så du skal nok snart få noget erfaring, der efterhånden kan give dig en forbedret håndelag. Med denne lille guide er du i hvert fald snart godt i gang. Prøv den, og du kan snart glæde dig over igen at have flotte, rene og strålende blanke vinduer.